Schilderij gemaakt ten gelegenheid van het 10-jarige jubileum van de internationale school KISC in Nepal.

 

Rachèl Harmen (1984) studeerde in 2008 af aan de kunstacademie AKV St.Joost in Den Bosch; richting illustratie (Bachelor of Design). Tijdens haar studie liep ze stage bij o.a. Ellen Uytewaal, Joke van Leeuwen, Andrea Kruis en Uitgeverij Christofoor.

Hierna werkte zij als freelance illustrator, ontwerper en street-painter, had ze tentoonstellingen en maakte ze o.a. illustraties voor de brochure van Vitalis Biologische Zaden B.V. Ook begon zij met het geven van kunstworkshops bij Cultuur & Ontmoeting in Veenendaal. Daarnaast volgde ze verschillende cursussen bij de BNO (Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers) en Kunstenaars&CO.

In 2010 ging Rachèl naar Nepal en gaf er als vrijwilliger kunstlessen op verschillende scholen. En in 2011 begon zij met het ontwerpen van fair trade en eco kussens, tassen en knuffels die gemaakt werden in Nepal; voor haar eigen label MUSKAN. Muskan betekent glimlach in het Nepalees.

In 2013 behaalde zij de Bachelor of Education in Art and Design aan de HKU in Utrecht. Tijdens haar studie deed ze veel ervaring op in verschillende scholen in het speciaal onderwijs en liep ze stage bij Bartimeus; een school voor blinde en slechtziende kinderen. Daarnaast liep ze stage bij het Leidsche Rijn College op het vwo. Ze begon ook met het werken in de kinderopvang en volgde cursussen op het gebied van bewegen voor kinderen en kindercoaching.

In 2015 behaalde Rachèl het Pedagogisch werk diploma en startte ze full-time aan de christelijke internationale school KISC (Kathmandu International Study Centre) in Nepal als art teacher en ICT-teacher. En in 2016 begon Rachèl naast het lesgeven ook illustraties te maken voor de liederen van haar vader Henk Harmsen. Ook gaf ze educatieve trainingen aan docenten van Nepalese scholen.

Sinds 2017 werkte zij in het speciaal onderwijs en sinds 2019 in de gehandicaptenzorg en behaalde zij de Master SEN (Special Educational Needs); met als specialisatie communicatief gehandicapten (o.a. doven, slechthorenden, autisme, TOS).

In 2019 is Rachèl weer begonnen met het maken van portretten; iets wat zij als kind ook heel graag deed. En volgt zij een grafisch ontwerp cursus om zich nog meer te ontwikkelen op het digitale vlak.

En vanaf 2021 is Rachèl begonnen met het illustreren en/of schrijven voor magazines zoals Sestra en Hoormij. Ook schreef ze een column met illustratie voor Hoormij in 2022.

Sinds 2022 werkt Rachèl als Kunstdocent en ICT-docent bij een school voor vluchtelingen kinderen. Ook studeert zij voor NT2-docent. 

Rachèl's werk is kleurrijk, dromerig en expressief; zij werkt met mixed media; o.a. acryl, aquarel, ecoline, krijt, inkt, potloden en/of digitaal. Zij laat zich inspireren door de natuur (bloemen, dieren, landschappen), verschillende culturen (textiel) en kunst (muziek/dans).

Rachèl wil met haar illustraties, portretten en kunstworkshop een glimlach op het gezicht van mensen creëren. Hoop geven en het leven een stukje vriendelijker en vrolijker maken.  

U kunt Rachèl altijd contacteren.

Ook kunt u hier het complete cv van Rachèl bekijken.

 

 

Create Your Own Website With JouwWeb